120.000 har sett utstillingen Generation Wealth på Nobels Fredssenter siden åpningen i februar. (Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter)

Fotoutstillingen Generation Wealth, med bilder av den prisbelønte fotografen Lauren Greenfield, er inne i sin siste uke. Utstillingen har fått stor oppmerksomhet i internasjonal presse, og handler om jakten på skjønnhet, status og penger. 23. august reiser publikumssuksessen videre til fotomuseet i Haag i Nederland og Louisiana kunstmuseum i Danmark. Siden åpningsdagen i februar har mer enn 120.000 besøkt utstillingen, og i sommer har både norske og utenlandske turister strømmet til senteret.

– Det var et dristig valg å vise Generation Wealth på Nobels Fredssenter, fordi den er annerledes enn det folk forventer å se hos oss. Men det er tydelig at den har slått an hos publikum. Vi opplever at utstillingen engasjerer og setter i gang diskusjoner om verdier og verdivalg, sier utstillingssjef Liv Astrid Sverdrup.

Så langt i sommer har senteret hatt godt besøk, med 29.173 besøkende i juni (mot 28.711 i juni i fjor) og 33.210 besøkende i juli (mot 34.202 i fjor).

-Vi er veldig godt fornøyd med at besøkstallene ligger omtrent på samme nivå som i fjor, særlig sett opp mot den generelle nedgangen som flere av Oslos museer har opplevd denne redkordvarme sommeren.

-Årsaken til de gode tallene er nok både at Generation Wealth har vært en publikumssuksess, og det faktum at vi har et stort internasjonalt publikum, sier Sverdrup.