Tech-selskapet wec360°, offisiell samarbeidspartner med Samsung, har på kort tid blitt markedsdominerende innen 3D-visualisering for byggebransjen i Sverige. l løpet av 2017 visualiserte selskapet mer enn hver fjerde bolig som ble bygget i landet, samt en lang rekke prosjekter innen byplanlegging. Nå etablerer wec360° seg i Norge, med siktet innstilt på å skape en ny standard for hvordan man presenterer boliger, kommersielle lokaler og byplanlegging også her.

– Å kjøpe en ny bolig er for mange en av livets største beslutninger. Med teknologi som Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) hjelper vi våre kunder i byggebransjen til å gjøre reisen for boligkjøpere både trygg og inspirerende. Det gagner både utbyggere og kjøpere, sier Vegard Westergård som er salgssjef for wec360° i Norge.

I Sverige samarbeider wec360° med de fleste av de største utbyggerne, som SkanskaPeabHSB og Riksbyggen. Nå har de også inngått en rammeavtale med JM for Sverige, Norge og Finland. Konseptet som har gjort suksess bygger på å tilby et helhetskonsept som støtter utbyggerne og deres kunder langs hele salgs- og byggeprosessen, hvor VR og AR er sentrale elementer. Det er også årsaken til hvorfor man tror så mye på det norske markedet:

– Den norske byggebransjens utfordringer likner mye på hvordan det ser ut i Sverige. Det som gjør Norge spesielt spennende er imidlertid den store teknologiske modenheten som vi ser hos sluttbrukeren. Bruken av internett og smartphones er omtrent fullt utbredt, og teknologi som VR har blitt tatt imot med åpne armer. Nå tenker vi oss at man nesten sitter og venter på enda bedre digitale verktøy. Og det er der vi kommer inn, sier Vegard Westergård.

Når wec360° forhåndsviste sin teknologi for deltakerne på årets Boligkonferanse på Ullevål Stadion, var interessen stor fra bransjen. Josefine Dahlström er prosjektleder på wec360° og er med å skaper visualiseringene. Hun kommenterer den store oppmerksomheten som spesielt Augmented Reality (AR) fikk på Boligkonferansen:

– Med AR får man et overblikk og følelse av hvordan ganske komplekse saker og ting henger sammen, på en måte som ellers ikke lar seg gjøre. Boligkjøpere og andre interessenter kan enkelt få en eiendom eller en hel bydel til å vokse opp fra sitt eget frokostbord. Vi merket at den største interessen fra deltakerne på Boligkonferansen var rundt individets mulighet til å skape seg en forståelse av hvordan alt kommer til å se ut, ved hjelp av AR. Og at det er så enkelt og tilgjengelig, da man bare bruker sin egen mobiltelefon eller nettbrett.