Prinsesse Märtha Louise på Biri.

Under Klasseløpshelgen på Bjerke i september kommer prinsesse Märtha Louise til å debutere som travkusk i et ekte travløp. Hun skal på intensivkurs både i teori og praksis før hun skal kjøre.

Det er samarbeidspartner Geir Kamsvåg i hest360.no som har utfordret prinsessen:
– Märtha og jeg kjørte ponniløp på Biri under NM-helgen. Opplevelsen ga mersmak, og jeg har utfordret prinsessen til å skaffe seg lisens og kjøre et ekte travløp. Hun tok utfordringen på strak arm, men jeg frykter at jeg kan få samme utfordring i retur, sier mannen bak hest360.no.

Kompetansested for hest
Geir Kamsvåg er fersk i hestesporten, men har fått blod på tann:
– Tanken bak hest360.no er at man skal kunne skaffe seg kunnskap og informasjon på tvers av de ulike hestesportgrenene på ett sted. Verken prinsesse Märtha Louise eller jeg visste særlig mye om travsport før på vårparten i år, men vi har begge fått en flott mottagelse i travsporten og synes dette er skikkelig morsomt. Å kjøre ponniløp ga et voldsomt kick. Jeg kan bare tenke meg hvordan det blir å kjøre en ekte traver – som løper mye raskere.

Teori og praksis
Det Norske Travselskap spesialsyr en til en-opplæring for at prinsesse Märtha skal være klar til dyst i september.
– Vi ordner med et opplæringsløp innenfor forsvarlige rammer, men det hjelper at prinsessen er erfaren med hester og har godt håndlag, sier generalsekretær Svein Morten Buer.

Rikstoto er med på laget
Norsk Rikstoto synes det er flott at prinsesse Märtha Louise og Geir Kamsvåg nå satser på travsporten:
– Dette er et meget godt initiativ som Norsk Rikstoto vil følge opp fremover. Å få fram alle sider rundt hestesport er verdifullt, og her vil det være synergier og kunnskapsdeling å hente, uansett hvilken hestegren man operer innen. Vi er opptatt av å alminneliggjøre hestesporten. At prinsessen nå skal kjøre løp, vil gi oss og travsporten verdifull og god publisitet. Vi stiller oss fullt og helt bak dette opplegget, sier Rikstotos markedssjef og initiativtager Morten Tønnessen.