Den japanske barneboksensasjonen om Labyrintdetektiven Anton er nå ute på norsk.

Med sommeren for døren, med lengre dager og i overkant med familietid, kommer Labyrintdetektiven Anton til unnsetning. Den japanske barneboken Jakten på den stjålne Labyrintsteinen er utgitt i over 30 land og foreligger nå på norsk.

IC4DESIGN er et japansk illustratørkollektiv grunnlagt av Hirofumi Kamigaki, som er ansett blant verdens fremste illustratører. Til daglig jobber de med branding og design for bedrifter. Da de i stedet satte seg fore å lage en barnebok, ble resultatet oppsiktsvekkende.

I kjølvannet bak Hvor er Willy-bøkene har det aldri vært tett med gode alternativer. Nå meldes det imidlertid verden over om at leggetider utvides og ipader får ligge urørt.

– De aller beste barnebøkene får fram barnet i deg uansett alder, sier Frode Bentsrud Hauenschild, redaksjonssjef i det lille forlaget Orage, som utgir boken i Norge.

Jakten på den stjålne Labyrintsteinen er en slik bok, elsket like mye av både foreldre og barn. Den er en leken sak, fylt med spenning og moro på barnas egne premisser.­ Han beskriver den som en aktivitetsbok som oser av kreativt overskudd med fantastiske, detaljerte illustrasjoner.

I boken har den mystiske tyven Mister X vært på museum og stjålet den magiske Labyrintsteinen. Med denne av sokkelen gjøres hele verden om til labyrinter. Bare labyrintdetektiven Anton og hans assistent Olivia kan klare å finne veien gjennom forvirringen, men selvsagt ikke uten lesernes hjelp.

Jakten går gjennom en spektakulær verden av labyrinter, gjennom storbyen, over tretoppene, ned i undergrunnen, inn i spøkelseshuset og videre. Fine steder å være, når sommerregnet ikke gir seg og batteriet er tomt på pad’en.