Fiskerøyking er et tradisjonsrikt innslag som bokstavelig talt faller i smak hos gjestene på De nordiske jakt- og fiskedagene. Erik Burud er røykemester. (Foto: Bård Løken/Anno Norsk skogmuseum)

Nesten 30.000 mennesker besøkte De nordiske jakt- og fiskedagene 9.-12. august på Anno Norsk skogmuseum i Elverum. Det er arrangøren førnøyd med.

– Sol, smil og god stemning er det vi vil huske best fra jakt- og fiskedagene i år, selv om den fryktelige vinden fredag og regnværet på søndag førte til litt lavere besøk en vanlig, forteller arrangementsansvarlig Stein Tore Andersen.

– Lørdag var en kjempedag. Da tok 14.320 personer turen hit. I tillegg var det et firesifret antall hunder på området – hvorav over 700 jakthunder deltok på Elverumsutstillingen.

Nesten 2500 færre besøkte arrangementet på fredag i år i forhold til i fjor.

– Farevarselet om kraftige vindkast må nok ta skylda for det. Men det er ikke viktig – det viktigste for oss er at da vindkastene først kom, så var vi godt forberedt og registrerte ingen skader på liv eller helse, sier Andersen.

De nordiske jakt- og fiskedagene ble arrangert for 56. gang i år, og er blitt Norges viktigste møteplass for jegere, fiskere og friluftsfolk. Det bekreftes blant annet ved at profiler som Lars Monsen, Robert Sørli og «Årets villmarking» Jens Kvernmo tok turen til arrangementet. Familieprofilen er utpreget, med faglige innslag og aktiviteter for alle aldre.

– Den tekniske gjennomføringen av arrangementet har fungert bra på de aller fleste områder. Vi har fantastiske utstillere og medhjelpere internt og eksternt, som alle har dratt i samme retning for å gi publikum en flott opplevelse.