GÅTT GRADENE. Barbro Lien (foran, i midten) har jobbet seg opp i Circle K – og har nettopp fullført selskapets krevende talentutdannelse. Foto: Kilian Munch

Barbro Lien (25) fra Melhus har jobbet på stasjon i hele sitt voksne arbeidsliv. Nå er hun nestkommanderende på Circle K Nardo og har nettopp fullført selskapets krevende talentprogram.

– Det er både flott og litt vemodig å avslutte talentprogrammet til Circle K Norge. Jeg har lært kjempemasse som jeg har tatt med tilbake til stasjonen. I tillegg har jeg blitt kjent med mange flinke folk og har fått et bredt nettverk i selskapet, sier Lien.

På 18-årsdagen sin begynte hun i deltidsstilling ved Statoil Innherredsveien i Trondheim. Etter avsluttet foreldrepermisjon i 2014 ble det fast stilling hos Circle K Nardo. Her har karrieren skutt fart, med stadig mer ansvar og flere lederoppgaver. I 2016 – like etter at Lien hadde begynt på talentprogrammet – ble hun vikarierende leder for Nardo-stasjonen.

– Det var lange dager med stort ansvar på stasjonen, mye nytt å lære på talentprogrammet samt småbarn hjemme. Samtidig som det til tider var tøft, føler jeg at jeg har fått mye igjen for det. Og så er jeg jo blitt glad i Circle K, sier Barbro Lien, som drømmer om å én dag kunne drive sin egen stasjon.

Sju av ti talenter blir værende

Daværende Statoil Norge startet opp talentprogrammet i 2004, og siden den gang har det toårige programmet gradvis vokst til å bli en essensiell del av Circle Ks arbeid med medarbeiderutvikling. Nesten 7 av 10 medarbeidere som har vært igjennom programmet jobber fremdeles i selskapet i dag.

– Over to år har Barbro Lien og de andre talentene lært alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner, sier Lene Foldvik, ansvarlig for opplæring i Circle K Norge.

Hun forteller at stasjoner som drives av tidligere deltakere på talentprogrammet jevnt over gjør det bedre enn andre stasjoner i Circle K.

– Vi ser at dette har en positiv smitteeffekt, der de ansatte på «talentstasjonene» scorer høyt på trivsel og engasjement. Disse stasjonene ligger som regel også blant de beste når det kommer til mersalg og ulike salgskampanjer, sier Foldvik.