Vida Marcelie Nøkland har startet en snapchatprofil som heter fatiguesnappen, der hun og flere andre snapper om hverdagen etter kreft og hvordan det var å ha kreft. Vida er 28 år gammel, hun fikk påvist alvorlig brystkreft når hun nettop var fylt 27 år.

– Jeg hadde dårlige odds men overlevde, men jeg overlevde ikke til det livet jeg hadde før, hun jeg var før døde av cellegiften , jeg er nå alvorlig syk av senskader og har ikke stor sjanse til å bli frisk nok til å kunne fortsette skole, få jobb og barn, sier Vida Marcelie Nøkland. Vi prøver å nå ut til hele Norge for å få følgere slik at vi som sliter med kronisk fatigue etter kreftbehandling kan bli forstått og ikke føle seg isolert fra samfunnet slik mange av oss føler seg. Vi har allerede nådd ut til en del , men vi vil nå ut til ALLE. Vi har Kreftforeningens støtte, og vi vil vise at det er ikke bare gamle mennesker som får kreft og blir syke, sier Vida Marcelie Nøkland.

Vida har to jenter som snapper fast for henne, og har gjestesnappere hver uke.
– Vi snakker om kreftkampen, problemer vi støter på i hverdagen, hvordan hverdagen med kronisk fatigue ikke er den samme lengre, sier Vida.
Vida Marcelie Nøkland . Foto: Privat

Fatiguesnappen tar opp forskjellige tema, bl.a. håp, drømmer og museskritt. Hvordan alt av håp og drømmer man hadde før kreften forsvinner og blir erstattet med nye håp og drømmer som er en mulighet for at kan oppnås. Og museskritt, hvordan en liten ting som å re opp senga når man står opp for ett friskt menneske er en enorm ting for noen med kronisk fatigue.

– Jeg er selv 80% senge/sofaliggende så jeg får ikke gjort mye, så fatiguesnappen har gitt en mening med livet. Og jeg vil jo nå ut til så mange som mulig, friske folk for å få de til å forstå bedre, og syke folk for å vise dem at de er ikke alene. Vi er her. Og alle er velkommen å følge , og alle som har gått gjennom det samme kan få lov å dele sin historie med å gjestesnappe om de vil, sier Vida.